Nagy nyílászárók – több fény

A fény legalább annyira fontos szervezetünknek, mint a táplálék. A hangulatunkra is hatással van, ezért fontos, hogy otthonunk világos legyen és a nyílászárók elhelyezkedését úgy tervezzük meg, hogy minden napszakban a lehető legtöbb fényt engedjék át.

Manapság egyre népszerűbbek a szabványmérettől eltérő hatalmas ablakok. Míg régebben főként az irodaházakra volt jellemző az egybefüggő üveghomlokzat, napjainkban már lakóházak esetén sem ritka. A nagyméretű ablakok, tolóajtók, nem csak világosabbá teszik otthonunkat, de úgy érezhetjük, hogy a természethez és a környezetünkhöz is közelebb vagyunk. Például egy teraszra nyíló hatalmas üveges nyílászáró beépítésével szinte eltűnik a határ kert és nappali között.

Természetesen, ha a privát szféránkat szeretnénk megőrizni és nem örülnénk, ha belátnának otthonunkba, akkor a ház tervezésekor nagyon meg kell gondolnunk, hogy hova kerüljenek a nagy üvegfelületek, a nyílászárók.

Ezen kívül arra is figyelnünk kell, hogy ami kívülről jól néz ki, nem biztos, hogy belülről is praktikus, például a lakóterek berendezésének szempontjából.

Hőszigetelt üvegek

A nagy üvegfelületeken keresztül a fény mellett a hő is bejut, tehát érdemes hőszigetelt üveggel ellátott műanyag nyílászárót választanunk, mely nyáron megfogja a kívülről beáramló meleget, télen pedig benntartja a szoba hőjét. Így nem csak komfortosabbá, de energiahatékonyabbá is tehetjük otthonunkat. A hőszigetelt ablaküvegek kiegészítéseként használhatunk külső árnyékolókat is, illetve belső fényvédő eszközöket, melyek az illetéktelen pillantásoktól is megvédenek.

Nagy ablakok, biztonsági üveggel

Bár a nagyobb üvegfelületek biztonságtechnikai szempontból kockázatosabbak, ám egy jó minőségű műanyag nyílászáró, melybe biztonsági üveg kerül, állja a sarat a betörésekkel szemben is. Ha pedig kisgyermek van a családban, akkor egy hevesebb labdázás esetén sem kell aggódnunk amiatt, hogy az üveg betörik és sérülést okoz. A hagyományos nyílászárók ablakpárkánya a kicsik számára egy bizonyos korig nem elérhetőek, ha azonban otthonunkban egy padlótól mennyezetig érő nyílászáró is beépítésre kerül, akkor a gyerekek rossz időben is kapcsolatba kerülhetnek a természettel és rácsodálkozhatnak környezetükre.

A műanyag nyílászárók manapság számtalan színben és méretben rendelhetők, így biztosan megtaláljuk az ingatlanunk megjelenéséhez leginkább passzolót.

Amennyiben kérdése van, tanácsadást vagy árajánlatot szeretne kérni, forduljon hozzánk bizalommal. Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.