Energiahatékony nyílászárók

Manapság az ingatlantulajdonosok motivációja az energiahatékony megoldások keresésére nem csak az energiaköltségeken való spórolás, hanem a jövő generációiért vállalt felelősség. Az olaj és gázkészletek majd’ felét az épületek kifűtésére használjuk. Általánosságban elmondható, hogy a régi nyílászárók esetén 40%-os hőveszteséggel kell számolnunk.

Modern műanyag nyílászárók beépítésével lényegesen kevesebb fűtési energiára van szükség és kevesebb káros, az üvegházhatást fokozó gáz kerül a levegőbe. Ezért energetikai korszerűsítés esetén az egyik első és legfontosabb lépés a nyílászárók cseréje, mert ez szinte azonnal mérhető eredményt garantál.

Hőszigetelt üveggel kevesebb a szén-dioxid kibocsájtás

A napjainkban használatos két- vagy három hőszigetelt üveggel és hőszigetelő profilkerettel ellátott nyílászárók beépítésével nem csak energiát spórolhatunk, de a szén-dioxid kibocsájtás csökkentésével környezetünk is óvhatjuk.

Új ingatlan építésekor már alapkövetelmény, hogy az épület megfeleljen az aktuális energetikai elvárásoknak, így a nyílászárók hőszigetelésének is el kell érniük egy bizonyos mértéket.

A modern műanyag ablakok már minden esetben hőszigetelő üveggel vannak ellátva. Ezeket az üvegfelületeket vékony, átlátszó fémréteggel vonják be. Így az üveg a napenergiát és a fényt beengedi, a belső helyiségek hője azonban nem távozik az üvegen keresztül. Az üvegek hőszigetelése és az energiamegtakarítás tovább fokozható, ha az üvegek közötti tereket speciális gázzal töltik ki.

Szigetelt nyílászárók, nagy választékban

A műanyag nyílászárók optimálisan szigetelnek huzattal és nedvességgel szemben, köszönhetően a legmodernebb gyártási technikák alkalmazásának. Elérhetőek kettes vagy hármas üvegezéssel, illetve speciális hővédő és biztonsági üvegezéssel. Kiváló statikai tulajdonságokkal rendelkeznek, szinte bármilyen formában és színben elérhetőek és rendelhetőek.

Egyedi méretű, színű nyílászárókat szeretne? Nem probléma! Forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink szívesen segítenek.